Наші шановні читачі вже відчули на собі, що таке жити годинами і цілими днями без світла. Однак влада вирішила "вершити справедливість". Так, в Україні планується переглянути список об'єктів, які мають бути захищені від знеструмлення під час планових чи аварійних відключень електроенергії.

Про це стало відомо завдяки повідомленню глави Держенергонагляду Руслана Слободяня.

Українці без світла, фото: Facebook
Українці без світла, фото: Facebook

За його словами, одним із ключових завдань є від'єднання побутових споживачів від ліній електропередач, які живлять об'єкти критичної інфраструктури.

Чиновник упевнений, що такий крок має забезпечити безперебійне постачання електроенергії на стратегічно важливі об'єкти та сприяти більш справедливому розподілу енергоресурсів серед інших категорій споживачів.

Популярні новини зараз
Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь
Показати ще

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

"Від ліній, що живлять критичну інфраструктуру, мають бути від'єднані решта споживачів. Це сприятиме забезпеченню принципу справедливого і рівномірного розподілу електроенергії в межах лімітів між споживачами, які не входять до переліку критично важливих об'єктів", — підкреслив Руслан Слободян.

Нагадаємо, сезонні овочі та фрукти можуть виявитися не по кишені: на ціни вдарять перебої зі світлом.

Раніше повідомлялося, що ліміти споживання електроенергії зміняться: українцям пообіцяли більш справедливі та стабільні графіки відключень.

Також, відчуває кожен українець: стратегічний продукт може подорожчати на 30%.