У найбільшій мережі АЗС України різко зрости ціни на бензин марки А-95. У деяких регіонах літр палива додав у вартості майже 4 гривні. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95".

У консолідованій мережі "Приват" з початку тижня вартість бензину А-95 зросла на 2,41 гривні – до 56,50 гривні за літр. Цей показник вищий за середній на ринку. При цьому ціни в інших операторів утрималися на місці.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

За даними, зростання цін у "Приваті" відбувалося у два етапи. Перший відбувся 11 червня і торкнувся більшості областей. Тоді бензини А-95 та А-95+ подорожчали на 0,50-1 гривні за літр. Вже 12 червня відбувся другий етап – ціни зросли ще на 0,90–2,70 гривні за літр.

Найменше вартість палива збільшилася у Львівській області – на 1,40 гривні – до 56,39 гривні за літр. А ось абсолютний рекорд зафіксовано на Житомирщині: цінник зріс на 3,70 гривні - до 56,69 гривні за літр.

Популярні новини зараз
Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР "ППО активно працюватиме": мольфар визначив українські міста, яким загрожує евакуація Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Зазначається, що різкий стрибок цін був спровокований нестачею палива, що виник через фінансові розриви. На деяких АЗС мережі "Приват" бензин А-95 відсутній у вільному продажу.

Варто зазначити, що мережа гурту "Приват" є найбільшою в Україні. Станом на 2024 рік мережа може налічувати до 800 АЗС з урахуванням від'єднання "Укрнафти" та втрат станцій на окупованих територіях. Втім, із 800 АЗС частина не функціонує.

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на автогаз змінилися: на яких АЗС найдешевше заправлятися.

Також наш портал інформував, автоексперт пояснив, як урятувати гроші від дорогого ремонту після поїздки на АЗС: ніхто й не замислювався.

Крім того, ми писали, українців чекає нове зростання цін на бензин з 1 липня: заправляйте каністри вже зараз.