В Україні утримуватимуться стабільні ціни на хліб, але можуть подорожчати інші важливі продукти харчування. Про це розповів експерт "Економічного дискусійного клубу" Олег Пендзин в ефірі "Українського Радіо".

Підвищення тарифів на електроенергію для бізнесу та відключення не призведе до подорожчання хліба. Олег Пендзин заявив, що об'єктивних причин для підвищення цін на сьогоднішній день немає.

Ціни на хліб, скріншот: YouTube
Ціни на хліб, скріншот: YouTube

"В мене є абсолютно своя чітка позиція з цього приводу. Ціна на хліб жодним чином так не виросте, щоби люди жодним чином не хвилювалися з цього приводу", - заявив економіст.

Він зазначив, що підприємства забезпечені всіма необхідними альтернативними джерелами електроживлення, а частина їх зовсім не відключається. До того ж відключення світла не такі часті, як у 2022-2023 роках, а за цей період цінники на хліб не змінилися. Також ціни на хліб перебувають під контролем держави.

Популярні новини зараз
Мізерні пенсії стануть ще меншими: у кого ПФУ може забрати частину виплат "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь Стосується всіх клієнтів: "Нафтогаз" попередив про важливе нововведення Ось таким був дідусь "Запорожця": рідкісні кадри унікального прототипу із кузовом незвичайної форми
Показати ще

"Ціна на хліб масових сортів достатньо активно моніториться зі сторони держави. І виробники хліба це прекрасно знають", - додав експерт.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Олег Пендзин попереджає, що деякі продукти все ж таки подорожчають. Ціни на соняшникову олію та яйця поки що нижчі, ніж торік. Це пов'язано з тим, що виробники не могли експортувати продукцію до Європи через блокування кордону. Товари накопичувалися на ринку, що змушувало зменшувати ціни. Однак, коли проблема з експортом вирішиться, слід очікувати на подорожчання.

Раніше портал Знай повідомляв, нового зростання цін не уникнути: українців попередили, коли це почнеться.

Також наш портал інформував, у супермаркетах подешевшала частина молочних продуктів: що можна взяти за вигіднішими цінами.

Крім того, ми писали, сума у ​​чеку не порадує: як змінилася вартість популярних видів сиру.