Для деяких категорій внутрішньо переміщених осіб передбачено скасування виплат державної допомоги у разі неприйняття заходів щодо працевлаштування.

Якщо українці навіть не намагалися зайнятися активним пошуком роботи до 1 травня, допомагати таким громадянам перестануть. Когось позбавлять виплат уже за два місяці. Про це повідомляє Юридичний порадник для ВПО.

Українці, фото Знай.ua
Українці, фото Знай.ua

Це стосується лише тих ВПО, яким виплати було продовжено на ще один шестимісячний період.

За певних обставин, наприклад, якщо діти навчаються онлайн, один із працездатних членів сім'ї може залишатися без зайнятості. Для інших безробітних, але працездатних членів сім'ї передбачено пільговий дворазовий період пошуку роботи чи реєстрації у службі занятости.

Популярні новини зараз
Настав час "розхльобувати": водоканали попередили про нове підвищення тарифів Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів
Показати ще

Важливо зазначити, що згідно з постановою Кабінету Міністрів, допомога на проживання для ВПО, які мають на неї право та подали відповідні заяви у лютому-квітні 2024 року, призначається та виплачується з 1 березня 2024 року.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Отже, якщо станом на 1 травня особа не вжила заходів щодо працевлаштування, допомогу їй припинять незалежно від того, коли саме було подано заяву – у березні чи квітні.

Для тих, хто звертатиметься за продовженням виплат у травні чи червні, ситуація простіша – у них буде реальні два місяці для пошуку роботи або реєстрації як безробітний. Відлік розпочинатиметься з 1 травня або 1 червня відповідно.

Нагадаємо, реєстрацію знову відкрито: українцям роздадуть гуманітарну допомогу

Як повідомляв "Знай.ua", українцям потрібно подати нову заяву для продовження субсидії - часу залишилося мало

Знай.ua писав, ЗСУ збільшать доплати за службу: скільки обіцяють і який мінімум