Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів відновили ціни на овочі.

Зокрема, йдеться саме про помідори, огірки та молодий часник. Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Овочі в супермаркеті / фото: відкриті джерела
Овочі в супермаркеті / фото: відкриті джерела

Овочі займають важливе місце у раціоні багатьох українців. Огірки та помідори переважно обов'язкові інгредієнти на кухні влітку. Багато хто любить споживати їх як у чистому вигляді, так і додавати до салатів.

Зазначимо, що їхня вартість залежить від сезонності, якщо взимку цінники досить високі, то влітку вони значно знижуються.

Популярні новини зараз
Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати F-16 для України можуть обернутися кошмаром для наших пілотів: як їм потрібно буде літати Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача
Показати ще

Вартість помідорів

Зокрема червоні помідори в середньому продаються по 78,70 грн/кг. Однак тут звертайте увагу, що вартість різних супермаркетів відрізняється. Якщо в Новус вони продаються по 68,99 грн/кг, то МегаМаркету доведеться віддати 90,00 грн/кг. Рожеві можна придбати за 96,00 грн/кг. А помідори – 94,61 грн/кг.

Ціни на помідори, скріншот: Minfin
Ціни на помідори, скріншот: Minfin

Вартість огірків

Огірки, у свою чергу, обійдеться дешевше – кілограм у середньому продається по 49,79 грн. Гладкі – 52,60 грн/кг, а довгоплідні – по 49,99 грн/кг.

Ціни на огірки, скріншот: Minfin
Ціни на огірки, скріншот: Minfin

Вартість часнику

В українських супермаркетах молодий часник 1 кіло продається у середньому по 193,65 грн. А ось поточні ціни на часник по різних магазинах: в Auchan – 169,00 грн., а у Metro – 218,30 грн.

Ціни на часник, скріншот: Minfin
Ціни на часник, скріншот: Minfin

Нагадаємо, підвищення тарифів на електроенергію: як це вплине на виробництво круп та пластівців.

Раніше повідомлялося, сезонні овочі та фрукти можуть виявитися не по кишені: на ціни вдарять перебої зі світлом.

Також, готуємося до зими: як пережити планові відключення електроенергії та чим запастися.