Кількість неповернених кредитів в українському банківському секторі продовжує знижуватися, але залишається на високому рівні, що сильно пов'язано з викликами, які породила війна.

Якщо у позичальника виникають фінансові труднощі і він не може погасити заборгованість по кредиту, є кілька варіантів дій, які допоможуть йому впоратися з цією ситуацією.

Про це розповіли у Delo.ua.

Банки готові допомогти своїм клієнтам, які перебувають у фінансовій скруті, з реструктуризацією кредитної заборгованості.

онлайн-кредит
онлайн-кредит

Популярні новини зараз
Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати За шкалою від 1 до 12 – все катастрофічно погано: українців закликали роками терпіти відключення Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів
Показати ще

Наприклад, у банку "Ощадбанк" кажуть, що кожен випадок розглядається індивідуально, і в залежності від фінансового стану клієнта пропонується оптимальне рішення, таке як збільшення терміну кредиту, перенесення дати платежу або зменшення процентної ставки.

Також банки надають можливість кредитних канікул клієнтам, які ще мають простроченої заборгованості. У період дії канікул обов'язкові платежі знижуються, що знижує фінансове навантаження на позичальника.

борги
борги

Важливо сказати, що відкритість та чесність із боку позичальника грають ключову роль. Якщо у позичальника виникли тимчасові труднощі, важливо негайно звернутися до банку та пояснити ситуацію. Банки, у свою чергу, зазвичай готові йти на зустріч своїм клієнтам та надавати різні програми реструктуризації заборгованості.

Однак варто бути обережним та уникати спроб приховати проблему від банку, оскільки це може ускладнити ситуацію. Спроби вирішити фінансові проблеми через залучення нових позик за високими ставками можуть призвести до ще більших труднощів та погіршення кредитної історії.

Ощадбанк, скріншот: YouTube
Ощадбанк, скріншот: YouTube

Загалом українська банківська система йде шляхом розвитку кредитних рейтингів, і тому важливо приділяти увагу своїй кредитній історії, оскільки вона може мати довгострокові наслідки для можливості отримання кредитів та інших фінансових послуг у майбутньому.

Нагадаємо, українці отримали шанс на житло з максимальною знижкою: куди звертатися

Раніше ми писали про те, що шахраї нахабно обкрадають українців під час війни: як не стати жертвою аферистів

Крім того, Знай.ua повідомляв, що у українців можуть списати борги: хто може розраховувати на "милість"