Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що ближче до середини червня у великих українських супермаркетах оновили цінники на моркву, цибулю та болгарський перець.

Так, на українському ринку овочів спостерігаються суттєві розбіжності між поточними цінами на моркву та цибулю та їх середньомісячними значеннями у травні 2024 року. Вартість кілограма овочів сягає 48 гривень, що у рази вище порівняно з цінами у травні.

Про це стало відомо завдяки інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, який щоденно проводить моніторинг цін на продукти в українських супермаркетах.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Вартість цибулі

Так, цибуля зараз продається в середньому по 32,60 грн./кг, що на 8% або 2,46 грн./кг дорожче, ніж її середня травнева ціна 30,14 грн./кг. Проте молода цибуля, навпаки, значно подешевшала - її поточна вартість 24,90 грн./кг майже вдвічі нижча за травневий показник у 48,26 грн./кг.

Популярні новини зараз
5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Блокпости на вулицях, доставка у "бусиках" та візит за адресою: як зміниться мобілізація після 16 липня Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес
Показати ще

Ціни на цибулю, скріншот: Minfin
Ціни на цибулю, скріншот: Minfin

Вартість моркви

Ще контрастніша ситуація склалася з цінами на моркву. Якщо у травні її середня вартість становила 23,57 грн./кг, то зараз морква подорожчала більш ніж у 2 рази – до 47,93 грн./кг. Ціна на молоду моркву, яка зараз продається по 79,95 грн./кг, у травні була навпаки вищою – 87,87 грн./кг.

Ціни на моркву, скріншот: Minfin
Ціни на моркву, скріншот: Minfin

Вартість болгарського перцю

Болгарський перець жовтий 1 кіло продається в Metro по 239,10 грн., Novus - 119,99 грн., Auchan - 148,40 грн. Середня ціна на рівні – 169,16 грн. Середньомісячні ціни у травні 2024 року на жовтий болгарський перець були такими: 216,67 грн.

Ціни на перець болгарський, скріншот: Minfin
Ціни на перець болгарський, скріншот: Minfin

Нагадаємо, беріть із собою більше грошей: супермаркети встановили нові ціни на гречку, вершкове масло та яйця.

Раніше повідомлялося, половинка – не менше 15 грн: супермаркети різко підняли ціни на чорний та білий хліб.

Також, на полицях супермаркетів нові цінники: скільки заплатимо за популярні консерви.