Українцям, які планують обігрівати житло за допомогою електроенергії, рекомендують уже починати готуватись до зими. Що потрібно зробити цій категорії споживачів, йдеться на facebook-сторінці Рівненської обласної державної адміністрації.

У зимовий період користувачі електроустановок зможуть платити за світло за пільговим тарифом – 2,64 гривні за кВт/год. Однак просто так "знижку" на опалення не дадуть.

Електроопалення, скріншот: YouTube
Електроопалення, скріншот: YouTube

Українцям радять навести лад у документації, зокрема переконатися, що електроопалення оформлене в установленому порядку і має паспорт точки розподілу електроенергії із зазначенням встановлення установки опалення.

"Важливою умовою є те, що обсяг споживання не повинен перевищувати 2000 кВт/год на місяць, а також оформлення електроопалення в установленому порядку", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Блокпости на вулицях, доставка у "бусиках" та візит за адресою: як зміниться мобілізація після 16 липня Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК В Україні змінюються вимоги до пенсійного стажу: кому доведеться працювати ще 5 років "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Тарифи на світло. Фото: скрін youtube
Тарифи на світло. Фото: скрін youtube

Для застосування пільгового тарифу слід звернутися до центру обслуговування споживачів свого постачальника послуг та написати заяву про встановлення пільгової ціни на електроопалення, а також укласти відповідний договір.

Якщо ж електроустановка не оформлена відповідно до всіх правил, то взимку доведеться платити повну ціну – 4,32 гривні за кВт/год. Цей тариф діятиме і для тих, хто перевищуватиме щомісячний ліміт споживання 2000 кВт/год.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якщо не потрібні проблеми з платіжками та штрафи: що потрібно знати власникам електролічильників.

Також наш портал інформував, додаткова плата за воду: кому чекати збільшених платіжок.

Крім того, ми писали, може подорожчати ще одна важлива послуга: комунальники назвали причину.