У Києві відключення електроенергії торкається і торгових центрів. Якщо ви бачите торговий центр зі світлом весь день, це означає, що він використовує альтернативні джерела живлення.

За інформацією "ДТЕК Київські електромережі", яку компанія розмістила у Facebook, усі торгові центри відключаються за графіком, як і інші споживачі.

Торговий центр
Торговий центр

Виняток становлять лише ті центри, які підключені до лінії, яка обслуговує критичні об'єкти.

У компанії також уточнили, що багато ТЦ, кафе та магазини підготувалися до відключень та придбали генератори. Тому, якщо в таких місцях є світло, швидше за все вони використовують свої генератори або інші резервні джерела енергії.

Популярні новини зараз
Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують Українці отримуватимуть європейську пенсію: що про це відомо Дешевше і легше погасити борг: що буде з тими, хто завзято ігнорує комунальні платіжки Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто
Показати ще

Кияни поцікавилися у ДТЕК, до якої структури, в такому разі, підключений ТЦ "Гулівер", оскільки неодноразово помічники, що живуть поблизу, помічали їхні яскраві вогні навіть уночі.

Звернення до ДТЕК / фото: скриншот Facebook
Звернення до ДТЕК / фото: скриншот Facebook

Оператор відповів таке:

На жаль, ми не можемо виключати будь-яку рекламну вивіску або підсвічування будівлі. Як не можемо відключити, наприклад, кондиціонери в квартирах та будинках клієнтів. Ми можемо відключати тільки цілі лінії. До всіх клієнтів та представників бізнесу ми постійно звертаємось з проханням економно використовувати електроенергію. І дуже вдячні тим, хто до нас прислухається".

Нагадаємо, у власник ДТЕК Рінат Ахметов залишився у списку найбагатших людей світу: скільки вже встиг заробити

Раніше ми писали про те, що на відключення світла може вплинути кожен: Держенергонагляд попередив українців

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Господарі бенкетують у палацах": у ДТЕК відповіли, чому багатих сусідів не торкаються відключення світла