Вартість зрідженого газу рекордно знижується і наблизилася до рівня, що фіксувався на початку вересня 2023 року. Як ситуацію може змінити підвищення акцизного податку, йдеться у матеріалі Консалтингової групи "А-95".

За тиждень із 29 травня по 5 червня середня оптова ціна на скраплений газ зменшилася на 600 гривень - до 38 230 гривень за одну тонну. За даними моніторингу, востаннє такий цінник спостерігався на початку вересня минулого року.

ціни на автогаз, скріншот з відео
ціни на автогаз, скріншот з відео

Зазначається, що постачання автогазу знижуються другий тиждень поспіль, проте, незважаючи на це, у компаній достатньо ресурсу і ринок залишається "перелитим". У червні також прогнозується профіцит палива, оскільки трейдери максимізують закупівлю напередодні можливого підвищення акцизів.

Паливні компанії наголошують, що ціни на автогаз йдуть на дно і поки що немає причин, які могли б вплинути на динаміку на ринку. Проте ситуацію може змінити підвищення акцизів. Втім, поки що незрозуміло яким може бути можливе подорожчання.

Популярні новини зараз
Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат "Судний день" буде вже у серпні 2024 року: що значить дата "трьох вісімок" і як її пережити Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%
Показати ще

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

"Валютний курс знижується, пропозицій на ринку достатньо, попит низький. Тільки ухвалення законопроєкту про підвищення акцизного податку на паливо може змінити ситуацію. І то поки що незрозуміло, якою буде ставка", – зазначив один із трейдерів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні депутатам рекомендують підвищити ціни на бензин до 63 гривень за літр.

Також наш портал інформував, 5,5 грн – на один літр: в Україні зібралися поетапно підвищувати вартість солярки, бензину та газу.

Крім того, ми писали, валютні коливання "придушили" здешевлення автогазу: де найвигідніші ціни.