У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області говорять, що коли роботодавець платить своїм працівникам зарплату, він повинен нараховувати єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Ця сума ґрунтується на різних видів виплат, таких як основна та додаткова зарплата, бонуси та інші виплати, які працівник отримує за своєю роботою. Це також включає винагороду, яку фізична особа отримує за виконання робіт або надання послуг за цивільно-правовими договорами.

Житло, фото tribun
Житло, фото tribun

Щоб визначити, які саме виплати враховуються при обчисленні цього внеску, користуються інструкцією зі статистики заробітної плати, яка була затверджена наказом Держкомстату.

Згідно з цією інструкцією, виплати, які мають індивідуальний характер, включаються до фонду оплати праці, що входить до складу інших заохочувальних та компенсаційних виплат. Це може стосуватися оплати житла, гуртожитків, товарів, абонементів у фітнес-центр, передплат на газети.

Популярні новини зараз
Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат Світла немає, а вуличні ліхтарі сяють навіть вдень - столична влада пояснила причину Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача Смартфони йдуть у минуле: молодь масово повертається до кнопочних телефонів
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Отже, роботодавець повинен розраховувати єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на всі витрати, які він здійснює з оплатою житла для своїх працівників.

Нагадаємо, червень 2024 року – час перерахунку пенсій: хто отримає 4 тисячі "бонусом", а хто залишиться з копійками

Раніше ми писали про те, що для ФОП вступили у дію нові правила

Вам буде цікаво дізнатися робота не завадить субсидії: українцям пояснили важливе правило