В Україні скасували мораторій, який забороняє підвищення тарифів на розподіл газу. Відповідна правка з'явилася у законопроєкті №10393 перед розглядом до другого читання. Про це в інтерв'ю Radio NV розповів нардеп Ярослав Железняк.

Верховна Рада частково скасувала введений у 2022 році мораторій на підвищення тарифів на газ, опалення та гарячу воду.

Гaзові мережі. Фото: YouTube
Гaзові мережі. Фото: YouTube

Як зазначив Ярослав Железняк, цю правку в останній момент внесли до законопроєкту. Про це він дізнався колись, перечитував за що депутати віддали свої голоси.

Народний обранець наголосив, що на простих українців це рішення поки що ніяк не вплине, оскільки мораторій перестав діяти для непобутових споживачів.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

"Це часткове скасування мораторію на підвищення тарифів, щоправда, не для побутових споживачів, не для населення, а для промисловості", - пояснив нардеп.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що про скасування мораторію, який утримує тарифи для населення, поки не йдеться. Раніше Національний банк поділився прогнозом, згідно з яким мораторій на підвищення тарифів на газ, опалення та гарячу воду можуть скасувати лише у 2025 році.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у "Нафтогазі" зробили заяву щодо тарифів за доставку блакитного палива: хто заплатить більше.

Також наш портал інформував, що Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ви також маєте право на допомогу: українців закликали звертатися за грошима на комуналку.