Тарифи на послуги з постачання гарячої води планують переглянути через нещодавнє підвищення цін на холодну воду.

Подорожчання запланували у місті Тернопіль. Про це йдеться на офіційному сайті місцевого теплокомуненерго.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

З 1 червня регулятор встановив новий тариф на воду для "Тернопільводоканалу". Вартість послуг зросла 79,6% – з 14,65 до 26,31 гривні за кубометр.

У зв'язку з цими змінами "Тернопільтеплокомуненерго" оголосило про необхідність скоригувати тарифи на постачання гарячої води.

Популярні новини зараз
Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят Ці Знаки Зодіаку вже зараз отримають у житті все, що хотіли: кому дуже пощастило Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Водночас у комунальному підприємстві запевнили, що встановлення нового економічно обґрунтованого тарифу не торкнеться гаманців побутових споживачів. Для населення залишиться тариф, який було затверджено раніше.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

"При цьому розмір тарифу на послугу з постачання гарячої води для населення, який застосовується для нарахування плати за спожиту гарячу воду і встановлений рішенням виконавчого комітету від 28.09.2023, у зв'язку зі зміною тарифу на централізоване водопостачання не зміниться", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що підвищувати тарифи на опалення комунальні підприємства не мають права через мораторій, що діє в Україні від початку війни.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Також наш портал інформував, від червневих платіжок підкосяться ноги: комунальники виставлять збільшені рахунки за вивіз сміття.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, після трирічної "паузи" в Україні хочуть переглянути тарифи на воду: як зміняться платіжки.