В Україні змінились ціни на популярні овочі та сезонні ягоди, які входять в щоденний раціон людей. Скільки сьогодні вони коштують, та що стало причинами таких змін.

Про це розповідає EastFruit.

Ціна на ранню білокачанну капусту знизилась з 6-10 гривень за кілограм, а також з 8-10 гривень за кілограм до 6-10 гривень за кілограм зменшилась ціна на торішню капусту.

Овочевий ринок. Фото: скрін youtube
Овочевий ринок. Фото: скрін youtube

Експерти розповіли, що зміни торкнулись також молодої картоплі, моркви та полуниці. Через збільшення попиту на столовий буряк, продавцям прийшлось піти на поступки та знизити ціну з 60-65 гривень за кілограм до 50-55 гривень за кілограм. При цьому, ціна на минулорічний буряк залишилась без змін та складає 28-30 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Вартість молодої картоплі, в середньому, складає 35 гривень, що 5 гривень менше, ніж минулого тижня. Торішня картопля, в свою чергу, подорожчала. Також зменшились ціни на моркву, рання подешевшала з 60 гривень за кілограм, до 55 гривень за кілограм, а минулорічна зараз коштує 16-23 гривні за кілограм.

Зміни також торкнулися тепличних овочів. Через скорочення обсягів пропозиції ціни на томати значно зросли: з 50-110 гривень за кілограм до 70-110 гривень за кілограм. Огірки також подорожчали, їх ціна підскочила з 25-28 гривень за кілограм до 32-43 гривень за кілограм.

Ціни на овочі, фото: Знай.ua
Ціни на овочі, фото: Знай.ua

Солодкий перець на противагу томатам та огіркам, ціна на нього приємно здивувала покупців. Раніше він коштував 160-175 гривень за кілограм, а тепер його можна придбати за 110-115 гривень за кілограм.

Завдяки сприятливим погодним умовам та активному дозріванню ягід, ціни на суницю приємно знизилися: з 60-100 гривень за кілограм до 60-65 гривень за кілограм. На ринку з'явилися оптові поставки вітчизняної черешні, що розширило діапазон цін на цю ягоду: тепер її можна придбати за 80-180 гривень за кілограм, замість 130-140 гривень за кілограм.

Ціна на груші трохи зросла. Минулого тижня їх можна було купити за 45-50 гривень за кілограм, а тепер вони коштують 50-70 гривень за кілограм.

На ринку також з'явилася перша лохина, її ціна - 400-420 гривень за кілограм, а свіжу малину можна придбати за 380-400 гривень за кілограм.

Розпочався сезон кавунів, ціна цієї соковитої ягоди - 35-38 гривень за кілограм, а любителі дині можуть поласувати нею за 50-80 гривень за кілограм.

Фрукти та овочі на прилавку
Фрукти та овочі на прилавку

Нагадаємо, як в Україні змінилися ціни на молочні продукти в травні 2024 року.

Як повідомляли раніше, українців попередили про підвищення цін на шпроти, сардини та кабачкову ікру.

Як писав "Знай" раніше, в Україні найближчим часом різко зростуть ціни на картоплю, моркву та цибулю.