Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що на початку травня великі українські мережі супермаркетів відновили цінники на популярні овочі.

Йдеться саме про цибулю, моркву та картошку. Цінники цих овочів встигли зрости, якщо порівнювати з квітнем. Деякі овочі порівняно з квітнем подорожчали одразу на 10 гривень.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на картоплю, фото: Знай.ua
Ціни на картоплю, фото: Знай.ua

Вартість цибулі

Так, вартість цибулі за місяць зросла на понад 10 гривень – з 15,62 грн./кг до 25,67 грн./кг. Так, цибуля ріпчаста 1 кг продається в Auchan по 20,90 грн., у Metro – 25,50 грн., у Novus – 19,99 грн., та у Megamarket – 36,30 грн.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

Ціни на цибулю, скріншот: Minfin
Ціни на цибулю, скріншот: Minfin

Вартість моркви

Морква подорожчала не так значно – плюс 6,50 грн. за місяць з 11,28 грн/кг до 17,90 грн/кг.

Ціни на моркву, скріншот: Minfin
Ціни на моркву, скріншот: Minfin

Вартість картоплі

Майже на 2 гривні за місяць зросла середня ціна картоплі – з 25,42 грн/кг до 27,37 грн/кг. Так, за 1 кіло простої (старої) картоплі просять у Metro – 24,90 грн., в Auchan – 24,90 грн., у Megamarket – 32,30 грн. А ось за 1 кг молодої картоплі в Auchan беруть – 37,90 грн.

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Нагадаємо, в Україні перерахували ціни на макарони та деякі крупи: за що заплатимо більше.

Раніше повідомлялося, беріть із собою грошей побільше: виробники підняли ціни на цибулю, буряк та часник.

Також, ситуація з цінами змінилася: скільки заплатимо за огірки, помідори та зелень.