Українцям автоматично перерахують розмір житлової субсидії. Як зміниться сума виплат, розповіла Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі національного телемарафону.

В Україні з 1 червня збільшили тариф на електричну енергію для населення – до 4,32 гривні за кіловат. У зв'язку із цим в уряді анонсували перерахунок житлових субсидій.

Розмір субсидій. Фото: скрін youtube
Розмір субсидій. Фото: скрін youtube

Як заявили у Мінсоцполітики, гроші на забезпечення українців субсидіями є. Розмір виплати буде перерахований відповідно до нових тарифів і буде збільшений.

"Ми розуміємо, що для тих людей, які в нас уже отримують субсидію, розмір того платежу, який ми доповнюємо, однозначно збільшиться, оскільки збільшення вартості електроенергії потягне за собою принаймні цієї послуги в загальному гаманці родини", - зазначила Оксана Жолнович.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Тарифи на комунальні послуги. Фото: скрін youtube
Тарифи на комунальні послуги. Фото: скрін youtube

Чиновниця заявила, що субсидіантам не потрібно звертатися для перерахунку виплат. Платіжний фонд самостійно збирає інформацію про розмір платіжок від усіх постачальників комунальних послуг. Отже, при зміні платіжки сума допомоги буде автоматично перерахована.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, прийшло лихо, звідки не чекали: кого з українців можуть змусити повернути частину субсидії.

Також наш портал інформував, що українці залишаться без субсидій навіть влітку: кому з громадян нізащо не отримати допомогу від держави.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, неуважність може коштувати половину пенсії: як змінити дані про страховий стаж через інтернет.