Підвищення тарифу на електричну енергію – вимушений крок, на який довелося піти через руйнування енергосистеми. При цьому нова ціна встановлена ​​максимально справедливо – без будь-яких надбавок.

Таку заяву зробила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук, зазначивши, що ринкова вартість електроенергії є значно вищою.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Так, чинний з 1 червня тариф 4,32 гривні є виключно собівартістю витрат на виробництво електрики. Жодних надбавок у складовій тарифу немає. При цьому ринкова вартість світла в Україні становить понад 7,5 гривні за кіловат.

"Тариф складається виключно із собівартості витрат, без жодної копійки будь-якої надбавки. Ринкова ж вартість однієї кіловат-години складає більше 7,5 грн", - заявила чиновниця.

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Світлана Гринчук попередила, що літо буде складним, адже енергосистема сильно постраждала від ворожих атак. Однак новий тариф на світло, а також підтримка міжнародних партнерів дозволять енергетикам розпочати відновлювальні роботи та підготуватися до майбутньої зими.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, економія не сильно врятує: скільки грошей забиратиме новий тариф на світло.

Також наш портал інформував, з інших беруть кілька тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на тлі зростання тарифів на світ подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка.