Незважаючи на воєнні події, жителі України продовжують отримувати пенсії та інші соціальні виплати. Однак іноді виникають ситуації, коли особисті дані на вебпорталі Пенсійного фонду України виявляються неактуальними або помилковими.

Такі недорозуміння можна виправити шляхом оновлення інформації в Реєстрі застрахованих осіб. ПФУ надає простий алгоритм для цього процесу, який дозволяє громадянам змінювати свої особисті дані без зайвих непорозумінь.

  1. Зайти у свій особистий кабінет на вебсайті Пенсійного фонду України, використовуючи кваліфікований електронний підпис (КЕП).
  2. Обрати в лівому боковому меню розділ "Комунікації з ПФУ" та вибрати пункт "Анкета для зміни даних в Реєстрі застрахованих осіб" далі - анкета.
  3. Заповнити екранну форму анкети.
  4. Поставити галочку в чек-боксі, яка підтверджує згоду на передачу та обробку персональних даних.
  5. Прикріпити скан-копію паспорта або інших документів, що підтверджують актуальність / правильність даних.
  6. Підписати Анкету за допомогою КЕП: обрати файл ключа та ввести пароль. Після цього натиснути кнопку "Підписати та відправити до ПФУ". Після відправлення заяви на екрані з’явиться повідомлення "Запис збережено та відправлено на розгляд до ПФУ".
  7. Результат обробки заяви можна переглянути в особистому кабінеті у розділі "Мої звернення". Коли фахівець Фонду обробить Анкету, звернення отримає статус "Виконано".

Нагадаємо, 10 прожиткових мінімумів щомісяця: хто з пенсіонерів шикуватиме у 2024 році

Раніше ми писали про те, що українські книгарні отримають субсидії, а громадяни – книжкові сертифікати

Вам буде цікаво дізнатися пільги для оплати житла: чи мають право на них пенсіонери, що проживають у селах

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще