Ця пільга стосується пенсіонерів, які проживають у сільських районах чи селищах міського типу. Вони можуть отримувати вигоди при оплаті житла та комунальних послуг, а також при купівлі твердого та рідкого пічного побутового палива та зрідженого газу.

Отримати ці пільги можуть лише пенсіонери, які працювали у певних галузях перед пенсією. Це такі сфери як освіта (вчителі), медицина (лікарі, медсестри), фармація (працівники аптек), захист рослин (агрономи) чи бібліотечна справа (бібліотекарі).

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Це означає, що пенсіонери, які мають досвід роботи в цих сферах, можуть скористатися пільгою на житло. Знижка складає стовідсоткову знижку вартості послуг. Це означає, що вони сплачують лише частину вартості, а решта суми компенсується державою.

пенсіонери, фото: Уніан
пенсіонери, фото: Уніан

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня
Показати ще

Але важливо зважати на те, що для отримання цієї пільги пенсіонер має відповідати умовам, визначеним Пенсійним фондом України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії в Україні: кому доведеться заново подавати заявку на отримання допомоги

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що витрати на комуналку покладете на державу: куди звертатися за допомогою

Вам буде цікаво дізнатися субсидія зросла вп'ятеро: кому суттєво збільшать допомогу на комуналку