В Україні з 1 травня змінили критерії нарахування субсидій, оскільки у квітні було завершено опалювальний сезон. В одній із областей вирішили вп'ятеро збільшити розмір державної допомоги на оплату комунальних послуг.

Про це стало відомо завдяки повідомленню глави українського уряду Дениса Шмигаля у мережі Telegram.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

За словами прем'єра, йдеться про субсидії на електроенергію у Харківській області. Цей регіон значно постраждав від обстрілу з боку російських окупантів. За словами глави уряду, слід підтримати місцевих мешканців.

"Прийнято низку рішень в енергетичній сфері, зокрема збільшили вп'ятеро субсидії на електроенергію для мешканців Харківщини, які залишилися без світла через російські атаки", - зазначив прем'єр-міністр у своєму Telegram-каналі.

Популярні новини зараз
Перекази між картами будуть обмежені: вже готується рішення Прийдуть до кожної квартири: в Україні стартували жорсткі перевірки від газовиків, можуть "відрізати" У Києві хочуть переглянути тарифи на опалення: скільки доведеться платити Українців очікує подорожчання двох комунальних послуг: кому готуватись до тарифного "нокауту"
Показати ще

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

З 1 травня графік відключень електроенергії було оновлено. Світло почало вимикати не лише в денний, а й у нічний час.

"Активніше залучатимемо допомогу від партнерів і працюватимемо над вирішенням боргової кризи в енергетиці. Зробимо все, щоб наступної осені та взимку в будинках усіх українців було світло і тепло, а підприємства мали доступ до електропостачання. Попереду ще багато роботи, але ми обов'язково впораємося та збережемо стійкість та міцність української енергетики, - наголосив Шмігаль.

Нагадаємо, готуйте гаманці: електроенергія в Україні може подорожчати на третину.

Раніше повідомлялося, безкоштовний проїзд чи пільги на житло: на які бонуси можуть розраховувати пенсіонери.

Також, подорожчання електроенергії: споживачам дали шанс пом'якшити удар.