Зимовий період в Україні, коли потрібно опалювання, може бути весьма вимогливим для бюджету деяких сімей. Тож уряд вирішив зробити деякі полегшення для тих, хто використовує електричне опалення.

Власники таких систем можуть скористатися пільговим тарифом на електроенергію, який становить 2,64 грн за кіловат-годину. Це означає, що якщо їхнє щомісячне споживання не перевищує 2000 кіловат-годин, вони можуть платити за електроенергію за цією зниженою ціною.

батарея, скріншот з відео
батарея, скріншот з відео

Проте, якщо їхнє споживання перевищує 2000 кіловат-годин на місяць, вони повинні будуть платити за кожен кіловат-годину за новим тарифом, який становить 4,32 грн. Це може стати додатковим фінансовим тягарем для сімей, які використовують значну кількість електроенергії для опалення.

Поза опалювальним сезоном, коли потреба в опаленні менша (з 1 червня по 1 жовтня), вони, так само як і інші українці, будуть платити за електроенергію за тарифом, який затверджений урядом, а саме 4,32 грн за кіловат-годину.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Опалення / фото: Freepik
Опалення / фото: Freepik

Це означає, що незалежно від того, чи вони використовують електричне опалення чи ні, вони будуть сплачувати за світло за однаковою ціною.

Нагадаємо, опалюється одночасно: українцям нагадали про важливий нюанс субсидій

Раніше ми писали про те, що нічим буде борги віддавати: українцям пояснили, чого не можна робити з газовим котлом і бойлером

Вам буде цікаво дізнатися через це ви платите шалені суми за світло: як зменшити платіжки з електроенергії