Коли роботодавці обирають шлях виплати зарплати "в конвертах" і не документують співробітників офіційно, це може виглядати як вигода для них, адже вони здається економлять на податках та обов'язкових внесках.

Але насправді ця практика може виявитися катастрофічною для бізнесу з різних причин. Коли роботодавець не оформляє працівників офіційно, це ставить їх і самих під ризик.

Зарплатня в конверті / фото: Freepik
Зарплатня в конверті / фото: Freepik

Неоформлені співробітники можуть мати обмежені або навіть відсутні права на соціальні гарантії, такі як оплачувана лікарняна, відпустка або навіть пенсійне забезпечення.

Це означає, що в разі хвороби, відпустки або інших ситуацій, коли співробітник потребує допомоги, роботодавець може стати перед непередбаченими витратами або проблемами.

Популярні новини зараз
Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила Чоловіків почнуть карати за відсутність цього документу: кому треба поквапитись Дешевше і легше погасити борг: що буде з тими, хто завзято ігнорує комунальні платіжки В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах
Показати ще

Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua
Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua

Неоформлені працівники не сплачують податки, які потрібно сплачувати за їхню заробітну плату. Це може спричинити серйозні фінансові проблеми для роботодавців, які можуть бути притягнуті до відповідальності за ухилення від оподаткування та несплату обов'язкових внесків.

Якщо роботодавець порушує закон, то податкова служба або органи праці можуть перевірити його. Це може призвести до штрафів і проблем з грошима. Компанія може втратити гроші і погіршити свою репутацію.

Нагадаємо, отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Раніше ми писали про те, що українцям масово блокують картки: адвокат розповів, як уникнути уваги податкової до рахунків

Вам буде цікаво дізнатися фінансова подушка під час війни: як грамотно розпоряджатися своїм бюджетом