Підготовка до зими та можливих відключень електроенергії є пріоритетним питанням в Україні. Інформація про те, що липень буде найскладнішим місяцем у плані знеструмлення, не є повністю точною, оскільки графік ремонтних робіт на енергогенеруючих об'єктах є державною таємницею.

Проте експерти застерігають, що відключення електрики відбуватимуться як у літні місяці, так і протягом наступного опалювального сезону.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики, запевняє, що опалення у великих містах працюватиме і критична інфраструктура буде забезпечена електропостачанням.

Багато зусиль докладаються місцевою владою для підготовки до зими, включаючи забезпечення систем опалення та водопостачання автономними генераторами.

Популярні новини зараз
Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими В Україні пенсіонерам дозволили відмовитися від виплат: у чому суть "маніпуляцій"
Показати ще

Проте експерт наголошує, що мешканці будинків також мають подбати про себе. Часто в під'їздах та будинках встановлені індивідуальні насоси, що забезпечують циркуляцію води та опалення. Міська влада, ймовірно, не встигне забезпечити всі ці насоси резервними генераторами, тому мешканцям рекомендується самостійно придбати недорогі генератори.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Харченко радить усім мешканцям з'ясувати, як працює система опалення та водопостачання у їхніх будинках, і якщо вона залежить від внутрішньобудинкових насосів, забезпечити їх резервними генераторами.

Нагадаємо, на відключення світла може вплинути кожен: Держенергонагляд попередив українців

Як повідомляв "Знай.ua", українцям доведеться частіше сидіти без світла: як економити електрику з бойлером у квартирі

Знай.uа писав, платитимете не 2,64 гривні, а 1,05 за кіловат: українцям пропонують унікальну можливість економії на комуналці