Ситуація в енергосистемі України суттєво погіршиться порівняно з минулим тижнем. Це призведе до того, що планові відключення електроенергії будуть застосовуватися цілодобово.

Українці без світла, фото: Facebook
Українці без світла, фото: Facebook

Голова правління "Укренерго" Кудрицький детально пояснив причини такого розвитку подій. Це пов'язано з трьома основними причинами:

  • з суботи два енергоблоки атомних електростанцій вийшли в плановий ремонт, тому потужності в системі стало менше;
  • через обстріли останніми ночами пошкоджені деякі об’єкти енергетики, зокрема теплові та гідроелектростанції, що зменшує їхню потужність;
  • висока температура повітря, очікувана наступного тижня, збільшить споживання електроенергії через активне використання кондиціонерів.

Ці фактори призведуть до суттєвого дефіциту електроенергії, який не можна компенсувати імпортом з Європи. Найбільший дефіцит електроенергії буде спостерігатися вранці і ввечері, проте він буде зберігатися протягом всієї доби.

Вимкнули світло
Вимкнули світло

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще

Це означає, що неможливо повністю уникнути відключень навіть вночі. Останніми днями обсяги імпорту електроенергії з Європи вночі значно зросли, збільшившись у 2-2,5 рази, але цього все одно недостатньо для повного уникнення відключень вночі. Проте тривалість нічних відключень буде меншою порівняно з денними годинами.

Нагадаємо, на відключення світла може вплинути кожен: Держенергонагляд попередив українців

Раніше ми писали про те, що відключення світла: українців приголомшили прогнозом

Вам буде цікаво дізнатися в Україні вже визначилися, коли та як підвищать тарифи на воду