Українців попередили, що наступний зимовий сезон може бути дуже складним для опалення будинків. Є ймовірність тривалих відключень опалення. Українців закликали шукати у селах будинки та дрова, щоб пережити цей важкий час.

Колишній міністр палива та енергетики України Іван Плачков попередив про небезпеку. Він сказав, що у Харкові ситуація дуже погана, і там навіть зараз не можна отримати тепло. ТЕЦ-5 та інші важливі об'єкти в місті були зруйновані.

Дрова, субсидії / фото: Pinterest
Дрова, субсидії / фото: Pinterest

Локальні котельні зараз доставляються в місто, але цього може бути недостатньо взимку. Якщо не буде електрики, то й тепла не буде, зауважив екс-міністр. Плачков закликав українців підготуватися до наступного зимового сезону серйозно, оскільки покращення ситуації незростає.

Він попередив, що можуть бути планові відключення електроенергії, а зима може бути дуже важкою. Голова уряду Денис Шмигаль доручив відповідним міністерствам розробити справедливі графіки вимкнень електроенергії для споживачів. Теплова генерація в Україні втратила близько 85% потужностей, і їхнє відновлення ще не визначено.

Популярні новини зараз
"Скоро закінчиться...": ясновидець передбачив фінал повномасштабної війни вже зовсім скоро Чи доведеться чекати заморозків? З якої дати призначать субсидію, якщо подати заяву до 1 липня В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь
Показати ще

"Я раджу багатьом людям вже зараз шукати друзів, знайомих у селах та районних центрах, де є традиційне опалення на дровах, щоб була можливість поїхати туди хоча б на кілька тижнів. Тому, загалом ситуація в енергосистемі України в опалювальний сезон буде дуже загрозливою. Ситуація зараз критична, а взимку може бути катастрофічною", - наголосив ексміністр.

Також наш портал інформував, труби, вентиляцію, димар – "Газмережі" закликали перевірити все: можуть бути проблеми

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що відключення світла можуть стати постійними: через атаки українцям варто готуватися до найгіршого

Вам буде цікаво дізнатися діставайте "дуйчики" та теплі ковдри: коли виключать опалення в Україні