Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які користуються картками українських банків, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що Національний банк України ухвалив рішення обмежувати перекази між картами для українців.

Однак, як заявили представники регулятора, під обмеження потраплять не всі транзакції.

Про це розповіла українська журналістка Ірина Полякова, у новому відео на YouTube-каналі видання "На пенсії".

Для чого потрібно обмежити переклади

Голова НБУ Андрій Пишний розповів, які саме ліміти будуть встановлені на кожну картку та пояснив причини запланованого нововведення. За його словами, такі обмеження на перекази потрібні, щоб завадити використанню особистих банківських карток для ухилення від сплати податків та незаконного відмивання грошей.

Популярні новини зараз
ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті "Найближчими днями": відомий астролог назвав українські міста, куди можуть полетіти ракети окупантів Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Він зазначив, що зараз сотні тисяч людей використовують особисті банківські рахунки, щоби фінансувати тіньовий бізнес. Наприклад, один із українських банків лише за півроку виявив понад 12 тисяч клієнтів, через чиї особисті рахунки пройшли мільярди гривень.

Картка. Фото: Today.ua
Картка. Фото: Today.ua
Картка. Фото: Today.ua

У НБУ попередили, що особи, які таким чином допомагають тіньовикам відмивати гроші, псують свою банківську історію і в майбутньому матимуть проблеми з доступом до фінансових послуг.

Банкомат. Фото: скрін youtube
Банкомат. Фото: скрін youtube

Які ліміти на переказ грошей з картки на картку встановлять

Ліміти хочуть встановити лише вихідні перекази коштів від однієї людини до іншого. Як тільки це рішення буде ухвалено, приватна особа за місяць зможе здійснити лише 30 переказів на загальну суму до 100 тисяч гривень.

Йдеться виключно про вихідні переклади. Тобто отримувати гроші можна без обмежень, а витрачати їх доведеться переважно "у білу".

Тобто надалі українці зможуть:

- розраховуватись карткою у магазинах;
- оплачувати комуналку онлайн;
- робити покупки через легальні платіжні інструменти.

Нагадаємо, у НБУ запровадили важливі обмеження для українців: кого стосується.

Раніше повідомлялося, пенсії з інвалідності у червні 2024 року: які суми нарахують українцям, деталі для всіх груп.

Також, фінансова допомога, ВПО та соціальні виплати: що зміниться для українців з 1 червня.