З 1 червня 2024 року змінюється порядок отримання житлових субсидій для деяких українців. Про це повідомили в управлінні житлових субсидій та пільг головного управління Пенсійного фонду України у Кіровоградській області.

Уряд затвердив зміни, згідно з якими внутрішньо переміщеним особам припиняють нарахування субсидій за окремим механізмом.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Так, з 1 червня переселенці отримуватимуть субсидію за загальним порядком – за особистим зверненням чи дистанційно.

Як переоформити допомогу за загальним порядком

Популярні новини зараз
За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи
Показати ще

Внутрішньо переміщені особи можуть особисто звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду, а також ЦНАП або до уповноваженої посадової особи виконавчих органів сільських, селищних, міських рад територіальних громад. При собі потрібно мати всі необхідні для субсидії документи.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Надіслати документи для отримання субсидії можна і в дистанційному режимі, зокрема через вебпортал електронних послуг ПФУ, поштою на адресу ПФУ або через портал Дія.

Нагадаємо, що одержувач житлової субсидії зобов'язаний у 30-денний термін з моменту виникнення обставин, що впливають на призначення цієї допомоги, інформувати орган ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці залишаться без субсидій навіть влітку: кому з громадян нізащо не отримати допомогу від держави.

Також наш портал інформував, ви також маєте право на допомогу: українців закликали звертатися по гроші на комуналку.

Крім того, ми писали, пільги для оплати житла: чи мають право на них пенсіонери, які проживають у селах.