На кухні не обійтися без спецій та приправ, тому їх запаси доводиться регулярно поповнювати. Проте на цей раз українцям доведеться заплатити більше. Про подорожчання свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Українські супермаркети переглянули ціни на основні спеції та приправи, в основному – у бік подорожчання. Тому сума в чеку може бути помітно вищою від звичайного.

Жінка біля відділу з приправами
Жінка біля відділу з приправами

Ціни на чорний перець приправи

Перець чорний горошок у середньому подорожчав майже на 2 гривні та продається по 9,70 гривні за 10-грамову упаковку. Майже на 2 гривні збільшилася вартість 20-грамової пачки перцю – до 15,60 гривні. При цьому у деяких торгових мережах товар пропонується чи не по 18 гривень.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Приправа "Еко" для шашлику в середньому зросла у вартості з 7,93 до 8,80 гривні за 20 грамів. Novus виставив найвищу ціну – 10 гривень за упаковку.

Ціни на приправу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на приправу. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сіль

Сіль морська харчова також змінилася у ціні, але для гаманців українців це пройде непомітно. Середня вартість продукту зменшилась із 35,75 до 35,74 гривні за один кілограм.

Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, починати ранок доведеться з чаю: як змінилися ціни на каву, вершки та цукор.

Також наш портал інформував, 80 грн за літр: супермаркети оновили цінники на соки, мінеральну воду та газовані напої.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на касі віддасте половину зарплати: супермаркети перерахували ціни на ковбаски, сосиски та буженину.