Після закінчення бойових дій українці, які виїхали з країни, зможуть отримати фінансову підтримку від Європи. Про це повідомив голова Комітету з міграції ПАРЄ Олексій Гончаренко.

Комітет ПАРЄ з питань міграції, біженців та переміщених осіб готує звіт, який пропонує надати фінансову допомогу українцям, які вирішать повернутися додому після закінчення війни.

"Цей пункт включено до великої доповіді по Україні, яка зараз готується до публікації та буде представлена ​​до розгляду в кінці червня", - зазначив Олексій Гончаренко.

Українські біженці в Європі
Українські біженці в Європі

Деталі програми

Наразі деталі програми фінансової допомоги не розголошені. Очікується, що звіт Комітету ПАРЄ міститиме чіткі рекомендації щодо розміру допомоги, умов її отримання та категорій українців, які зможуть нею скористатися.

Популярні новини зараз
Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться Українцям дозволили не платити за деякі комунальні послуги: за якої умови
Показати ще

Важливість програми

Програма фінансової допомоги від Європи може стати важливою підтримкою для українців, які хочуть повернутися додому після війни. Ці кошти допоможуть їм відновити життя, знайти житло, роботу та розпочати нове життя в мирній Україні.

Очікування

Очікується, що звіт Комітету ПАРЄ з питань міграції, біженців та переміщених осіб буде схвалений більшістю членів ПАРЄ. Це означатиме, що Європа серйозно налаштована на допомогу Україні та її громадянам у повоєнний період.

Українські біженці в Німеччині, скріншот: YouTube
Українські біженці в Німеччині, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що українці можуть отримати грошову допомогу від ООН.

Як повідомляли раніше, українцям в Польщі підготували несподіваний сюрприз.

Як писав "Знай" раніше, українських біженців у Німеччині залишають без притулку.