У Німеччині, ситуація з переселенням українських біженців з квартир є досить напруженою. Згідно з повідомленням, місцева влада району Рудні Гори вимагає від 1700 українських біженців покинути житло, яке їм було надано до липня.

Ця ситуація має місце у таких містах, як Ауе, Чопау та Марієнберзі, де ці біженці тимчасово оселилися у квартирах. Причина цього рішення полягає у потребі звільнення житла для інших людей, які також потребують притулку.

Житловий будинок / фото: Pinterest
Житловий будинок / фото: Pinterest

Зокрема, це стосується біженців із країн, таких як Сирія, Афганістан та Туреччина, які шукають притулок у цьому регіоні. Зараз місця для них заповнені на 90%, і якщо не буде знайдено нового житла для українських біженців, може знадобитися створення наметових чи контейнерних містечок.

Ця ситуація також виникла через те, що багато українців, які мешкали в цих квартирах, отримували допомогу як малозабезпечені німці, а не як біженці. Це означає, що вони не мають такого ж статусу, як інші біженці, і їм треба буде самостійно знайти нове житло.

Популярні новини зараз
Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90% ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті
Показати ще

оренда житла
оренда житла

Хоча є можливість для українських біженців звернутися до житлового кооперативу, де є вільні квартири, ці квартири потребують ремонту, що може зайняти близько двох місяців. Місцева влада обіцяє шукати індивідуальні рішення для тих, хто не може швидко знайти нове житло.

Проте для тих, хто відмовиться виїжджати, влада розглядає можливість розміщення їх у притулку у спортзалі, щоб забезпечити принаймні базові умови проживання.

Нагадаємо, Китаїв: як сучасні історики намагаються стерти пам'ять героїв минулої епохи

Вам буде цікаво дізнатися допомога по-новому: що в Україні зміниться із субсидією та виплатами