Влада ініціювала низку важливих змін у порядку надання житлових субсидій, пільг на комунальні послуги та додаткової грошової допомоги для громадян.

Ці ініціативи знайшли своє відображення у проекті відповідної постанови Кабінету Міністрів України, оприлюдненому на офіційному сайті Федерації профспілок.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Зокрема, передбачається позбавляти права на отримання житлової субсидії ті домогосподарства, члени яких тривалий час – понад 60 днів – перебувають за кордоном.

Крім того, субсидія не нараховуватиметься на банківські картки, якщо вони тривалий час не використовуються або власник не пройшов ідентифікацію у фінансовій установі. У той же час, якщо у споживача виникла заборгованість за комунальні послуги, починаючи з 24 лютого 2022 року, це не стане на заваді призначення житлової субсидії. Також влада зобов'язується враховувати пошкодження житла внаслідок бойових дій, про що споживач буде змушений повідомити постачальника комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ще однією важливою ініціативою є надання пільг щодо опалення приміщень у подвійному розмірі нормативної площі для ветеранів війни та жертв переслідувань німців за часів Другої Світової війни.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Крім того, згідно з документом, Всесвітня продовольча програма ООН (ЗПС ООН) запропонувала Мінсоцполітики змінити порядок виплати додаткової грошової допомоги українцям. Зокрема, КПН ООН планує самостійно визначати категорії отримувачів соціальної допомоги та території України, на які поширюватиметься така підтримка.

Нагадаємо, вистачить на газ, світло та воду: українцям дадуть грошей на оплату комуналки

Як повідомляв "Знай.ua", малозабезпеченим та пенсіонерам покриють частину витрат на комуналку: умови отримання допомоги

Знай.ua писав, вистачить на похід в аптеку: в Україні пенсіонерам призначили доплату за станом здоров'я