З 1 липня 2023 року в Україні прийшли зміни щодо регулювання цін на деякі важливі товари, як реакція на складну економічну ситуацію.

Державне регулювання цін на соціально значущі та медичні товари скасували, щоб полегшити тягар на бізнес.

Курячі яйця, фото: кадр з відео
Курячі яйця, фото: кадр з відео

Тепер же, хоча держава перестала втручатися у регулювання цін, Кабмін встановив максимальну націнку у розмірі 10% на певні продукти, включаючи продукти першої потреби та деякі продукти харчування.

  • Борошно пшеничне вищого сорту
  • Пастеризоване молоко жирністю 2,5% (у плівці)
  • Курячі яйця категорії С1
  • Курячі тушки та четвертини тушок
  • Рафінована олія
  • Життєво-пшеничний хліб та батон

борошно
борошно

Популярні новини зараз
Усі гроші на платіжки: українцям повідомили про плани підвищити ще один тариф Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи "Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня
Показати ще

Цей список було визначено раніше постановою Кабінету Міністрів України, але із закінченням терміну його дії з 2 липня 2023 року це регулювання втратило чинність. Проте деякі компанії досі продовжують повідомляти про зміну цін на такі товари до Держпродспоживслужби.

Держпродспоживслужба нагадує, що з 1 липня 2023 року немає потреби декларувати зміни роздрібних цін на соціально значущі товари та товари протиепідемічного призначення.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що росіяни біжать до супермаркетів, щоб облизувати яйця: заради грошей готові і не курячі.

Також ми писали про ціни на продукти у червні: яких змін чекати українцям

Вам буде цікаво дізнатися, яких овочів у магазинах вже можна не боятися: ціни на головні продукти в списку