Настала довгоочікувана пора року, коли прилавки магазинів та ринків переповнюються різноманітними свіжими овочами від вітчизняних виробників.

Сезон молодих овочів почався, принісши з собою огірочки, соковиті томати, хрумку капусту, молоденьку картоплю та ароматну цибульку. За словами аналітика Українського клубу аграрного бізнесу Максима Гопки, на даний момент огірки, редис і цибулю переважно продають від українських фермерів.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Однак щодо картоплі, то поки що переважає імпортна продукція. Втім, експерт запевняє, що вже у першій половині червня на полицях переважатиме молода українська картопля.

Експерти наголошує на важливості звертати увагу на місце придбання продуктів та дотримуватися основних правил гігієни для безпечного споживання. Важливо пам'ятати, що, наприклад, сезон української молодої картоплі розпочинається у травні та триватиме до осені. Ранні сорти з'являються у продажу на початку травня і ціни поступово знижуються із розширенням пропозиції.

Популярні новини зараз
Жінок не випускатимуть за кордон? Кому з українок потрібно терміново прийти до ТЦК "Vodafone" зробив важливе попередження, яке обурило українців – в чому причина Дешевше і легше погасити борг: що буде з тими, хто завзято ігнорує комунальні платіжки "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Зараз у супермаркетах можна придбати переважно імпортну молоду картоплю, проте є й українську. Ціни варіюються від 49,95 грн/кг в АТБ (імпорт з Азербайджану) до 65,9 грн/кг за українську в "Сільпо".

Щодо огірків, то їх сезон в Україні також розпочинається у травні, зокрема, з тепличних господарств. На даний час ціни коливаються від 54,9 грн/кг в АТБ до 59,9 грн/кг NOVUS.

Молода цибуля з'являється на прилавках у квітні-травні, залежно від погоди. Українська рання цибуля коштує від 28 грн/кг у "Сільпо" до 39,9 грн/кг у VARUS.

У продажу є і тепличні томати від українських господарств за ціною від 74 грн/кг "Сільпо" до 117,5 грн/кг за рожеві томати у VARUS.

Нагадаємо, про акції можна забути, плюс 40 грн до чеку: в Україні подорожчали свинина та сало

Як повідомляв "Знай.uа", 159 грн за пакет "задоволення": супермаркети оновили цінники на полуницю та черешню

Знай.ua писав, найкращий час для пікніка: в Україні супермаркети оновили цінники на курятину та яловичину