Прийняття гарячої ванни чи душу – звичний ритуал для багатьох українців. Проте, через масове використання бойлерів це просте задоволення може стати серйозним викликом для нашої енергосистеми.

Про це розповів голова Асоціації енергоаудиторів України Вадим Литвин в інтерв'ю "Українському Радіо”.

Експерт підкреслив, що наразі бойлери шкодять енергетиці більше, ніж кондиціонери. Це пов'язано з тим, що кондиціонери працюють лише у спеку, а бойлери споживають електроенергію щодня.

Бойлер. Фото: скрін youtube
Бойлер. Фото: скрін youtube

Як же економити електроенергію, використовуючи бойлер

Вадим Литвин радить:

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще
  • Встановлювати таймери: Програмуйте бойлер на включення в нічні години, коли навантаження на мережу менше.

  • Зрозуміти графіки відключень: Важливо знати, коли у вашому районі можливі перебої з електропостачанням, щоб не включати бойлер даремно.

  • Зменшити час використання: Замість ванни приймайте душ.

  • Встановлювати бойлер меншого об'єму: Це допоможе зменшити споживання електроенергії.

  • Розглянути альтернативні джерела нагріву: Для економії влітку можна використовувати сонячні панелі або газові колонки.

Економне використання бойлера – це не лише економія коштів на рахунках за електроенергію, але й допомога енергосистемі країни в складний час. Існують альтернативні способи отримати гарячу воду, які не шкодять енергетиці. Завдяки свідомому підходу до споживання ресурсів ми можемо зробити нашу країну енергонезалежною.

Бойлер. Фото: скрін youtube
Бойлер. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що можна не платити зайвого за гарячу воду.

Як повідомляли раніше, чи потрібно включати бойлер на ніч та як краще заощадити на воді.

Як писав "Знай" раніше, які причини ваших захмарних платіжок.