Звіт про роботу програми "єОселя" в Україні, яка започаткована у жовтні 2022 року, виявив цікаві висновки. На перший погляд, успіх програми можна було б оцінити за кількістю виданих кредитів та їхньою загальною сумою.

За понад 1,5 роки програма надала 10 тисяч кредитів на суму 15,7 млрд гривень. Однак, виявилася велика різниця між кількістю людей, які подали заявки на кредит, і тими, хто реально його отримав.

Кредит, договір / фото: Freepik
Кредит, договір / фото: Freepik

Учасники конференції вирішили, чому багато кандидатів не проходять відбір. Виявилось, що не всі, хто виражає бажання отримати кредит, фактично готові до цього кроку.

Багато подають заявки на кредит "за компанію", не маючи насправді серйозних намірів купувати житло. Банки відмовляють людям, які не можуть підтвердити свою фінансову стабільність або виявляються неплатоспроможними.

Популярні новини зараз
Усі гроші на платіжки: українцям повідомили про плани підвищити ще один тариф Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Кредит. Фото: скрін youtube
Кредит. Фото: скрін youtube

Це може бути пов'язано з незадовільною кредитною історією або недостатнім доходом для погашення кредиту. Часто обрана нерухомість не відповідає умовам програми "єОселя".

Програма співпрацює з акредитованими забудовниками, і якщо обрана нерухомість не має акредитації від організаторів, це може стати причиною відмови в кредитуванні.

Також, неправильно складена документація чи неможливість підтвердити достатні доходи можуть ускладнити процес отримання кредиту.

Кредит, долари - фото Мигранту мир
Кредит, долари - фото Мигранту мир

Для того, щоб мати успішний шанс на отримання пільгового кредиту через програму "єОселя", потрібно мати стійку фінансову підготовку, відповідати умовам програми та готовність придбати житло. А ще, важливо бути уважним при виборі нерухомості та готовим до серйозного аналізу своїх фінансових можливостей.

Нагадаємо, 5 причин перевірити свою кредитну історію: як це зробити

Вам буде цікаво дізнатися головне за 25 травня: Тіна Кароль загрузла у кредитах, Україну заповнили фальшиві гроші, а 65-річний пенсіонер мобілізувався