Українці можуть сміливо поповнювати стратегічні запаси круп, адже ціни у великих торгових мережах цьому сприяють. Скільки доведеться заплатити за гречку, рис та пшоно, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Великі супермаркети скоригували ціни на крупи, стратегічний запас яких має багато українців. Так, стабільними залишаються ціни на гречку та пшоно, а рис відчутно подешевшав.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Гречка

Гречка дешевшає вже багато місяців поспіль, оскільки врожайність у попередні роки була високою. Середня вартість крупи у супермаркетах становить 26,57 гривні за кілограм. Найдешевше продукт пропонується в мережі Auchan – 22,90 гривні за кіло.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Порошенко очолив рейтинг політиків, які шкодять Україні у війні з росією: спекулює на ЗСУ та несе негатив за кордоном
Показати ще

Рис

За кілограмове пакування довгого рису в середньому доведеться викласти 53,97 гривні, що майже на 4 гривні дешевше, ніж місяцем раніше. Проте пропарений довгий рис зріс у ціні – з 61 до 61,27 гривні за кілограм. Більш як на 6 гривень знизилася середня вартість круглого рису – до 65,83 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Пшоно

Середній цінник на пшоняну крупу залишається стабільним - у середньому 28 гривень за кілограм. Діапазон цін у супермаркетах коливається у межах 22,90-30,90 гривні за кіло.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціновий переворот у супермаркетах: зелена цибуля, часник та гриби стали доступнішими.

Також наш портал інформував, з "худим" гаманцем залишиться тільки слинки пускати: скільки коштуватиме шашлик зі свинини та сало.

Крім того, ми писали, більше 100 гривень за кіло: улюблені цитрусові фрукти перетворюються на екзотику.