В Україні реалізували проєкт під назвою "Пластик рятує життя", завдяки якому громадяни зможуть приносити кришечки з-під пляшок, які незабаром перетворяться на донат на ЗСУ.

До цієї акції включилися волонтери з різних благодійних фондів і просто небайдужі люди. Ідея збирати саме кришечки народилася в організаторів ще на початку повномасштабного вторгнення.

Цей вид пластику легко відрізнити та очистити, а також він досить цінний на ринку переробки.

Сортування кришечок / фото: Рубрика
Сортування кришечок / фото: Рубрика

Процес роботи простий: люди збирають кришечки вдома та приносять їх на спеціальні пункти збору. Після цього вони потрапляють на станцію сортування, де перевіряються та готуються для переробки. Після подрібнення кришечок їх направляють на підприємства, де їх виробляються різні вироби з пластику.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Організація вже зібрала 11 тонн кришечок та купила реанімобіль для ЗСУ, після ще 12 тонн, які витратила на три безпілотники для бригади "Лют". Нині їхня мета зібрати 20 тонн пластику. Це 10 мільйонів кришечок чи 240 000 гривень.

Сортування кришечок / фото: Рубрика
Сортування кришечок / фото: Рубрика

Усі охочі з будь-якої точки України можуть приєднатися до збору кришечок для підтримки ЗСУ.

Ось інструкції щодо прийому на сортування:

  1. Кришечки повинні бути чистими, без стороннього запаху та бруду.

  2. Підходять кришечки від води, соків, молочної продукції, дитячого харчування та інші з маркуванням 2 категорії – 2 HDPE.

  3. Кришки від масла не приймаються, тому що масло не відмивається і може зіпсувати обладнання та весь пластик після переробки. Також не слід здавати металеві кришечки та пластикові розпилювачі.

  4. Якщо бажаєте відправити кришечки через Нову пошту, мінімальна вага відправлення має бути від 5 кілограмів. Надсилання рекомендується здійснювати 5-10 або 20-25 числа кожного місяця.

З усіх питань, пов'язаних з відправкою та сортуванням, Ви можете звернутися до Владислава Михайленка, організатора проекту.

Раніше ми писали про те, що ангел із "Надприродного" Михайло Коллінз у Києві показав розбиту техніку росіян: "Ми можемо..."

Крім того, Знай.ua повідомляв, " Мертві на моїй стороні": український волонтер уже 20 років шукає тіла загиблих воїнів