Українці можуть за 15-20 хвилин подати заявку на субсидію в онлайн-режимі, але в ряді випадків оформлення допомоги може дещо ускладнитися.

Оформлення житлової субсидії може ускладнитися для деяких громадян через необхідність надати додатковий документ. Ідеться про акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У яких випадках може знадобитися документ:

  • якщо домогосподарство з якоїсь причини відключено від централізованого теплопостачання або втратило його та можливість постачання газу через бойові дії;
  • якщо у одному господарстві є кілька особових рахунків;
  • якщо у домогосподарстві фактично проживає менше людей, ніж зареєстровано;
  • якщо у житловому приміщенні проживають незареєстровані діти (прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу);
  • якщо один із членів сім'ї має інше житлове приміщення, то акт знадобиться, щоб підтвердити, що житлова площа не здається в оренду.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Як отримати документ?

Якщо при оформленні допомоги у людини вимагали акту обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, то одержати його можна шляхом звернення до посадової особи виконавчого органу місцевої ради. Документ складається та автоматично передається уповноваженому органу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ попередив отримувачів субсидій про обов'язкову процедуру: є лише 30 днів.

Також наш портал інформував, ця виплата позбавить субсидії? У ПФУ розповіли, як не залишитися без допомоги.

Крім того, ми писали, виплата пенсій та субсидій: українців попередили про важливі зміни.