Якщо ви плануєте використовувати неодимові магніти, приховане проведення, генератори та інші хитрі пристрої для економії на електриці, будьте обережні: це може призвести до зворотних наслідків.

По-перше, штрафи можуть значно перевищити ту суму, яку ви сподівалися заощадити у сумнівний спосіб. По-друге, ви привернете увагу працівників оператора системи розподілу і перевірки вашого лічильника стануть регулярними.

Лічильник на електроенергію / фото
Лічильник на електроенергію / фото

Співробітники АТ "Вінницяобленерго" повідомили про регулярні випадки крадіжки електроенергії. Вартість одного кіловату електроенергії, нарахована за актом порушення, змушує пошкодувати такі дії.

У разі виявлення порушення проводиться рентгенографія лічильника для підтвердження втручання. Якщо споживач не визнає порушення, лічильник вирушає на експертизу до спеціалізованої організації.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

За підтвердженням втручання, споживачеві, крім штрафу, доведеться сплатити й витрати на проведення експертизи.

Українські гроші, Zik
Українські гроші, Zik

Кожен має розуміти, що електроенергія – це товар, за який потрібно своєчасно та в повному обсязі платити. За її крадіжку передбачено відповідальність.

Шановні споживачі, не вдавайтеся до сумнівних методів економії, як злодійство! Це може коштувати вам і вашій сім'ї занадто дорого.