Якщо ви плануєте використовувати неодимові магніти, приховане проведення, генератори та інші хитрі пристрої для економії на електриці, будьте обережні: це може призвести до зворотних наслідків.

По-перше, штрафи можуть значно перевищити ту суму, яку ви сподівалися заощадити у сумнівний спосіб. По-друге, ви привернете увагу працівників оператора системи розподілу і перевірки вашого лічильника стануть регулярними.

Лічильник на електроенергію / фото
Лічильник на електроенергію / фото

Співробітники АТ "Вінницяобленерго" повідомили про регулярні випадки крадіжки електроенергії. Вартість одного кіловату електроенергії, нарахована за актом порушення, змушує пошкодувати такі дії.

У разі виявлення порушення проводиться рентгенографія лічильника для підтвердження втручання. Якщо споживач не визнає порушення, лічильник вирушає на експертизу до спеціалізованої організації.

Популярні новини зараз
Українцям підказали, як відмовитись від результатів ВЛК – важливі нюанси, про які не скажуть лікарі Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті
Показати ще

За підтвердженням втручання, споживачеві, крім штрафу, доведеться сплатити й витрати на проведення експертизи.

Українські гроші, Zik
Українські гроші, Zik

Кожен має розуміти, що електроенергія – це товар, за який потрібно своєчасно та в повному обсязі платити. За її крадіжку передбачено відповідальність.

Шановні споживачі, не вдавайтеся до сумнівних методів економії, як злодійство! Це може коштувати вам і вашій сім'ї занадто дорого.