В Україні борги за газ є поширеною проблемою, яка торкається багатьох домогосподарств. Існує декілька ключових факторів, які сприяють виникненню таких боргів.

Про це розповідають у пресслужбі Нафтогазу.

1. Недоплата за попередні періоди:

Навіть незначна сума, яка не була сплачена вчасно, може з часом перетворитися на значний борг.

Борги за комуналку. Фото: Youtube
Борги за комуналку. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

2. Несвоєчасна передача показань лічильника:

Якщо ви не передаєте показання лічильника вчасно, оператор газорозподільної мережі (ГРМ) вимушений буде розрахувати обсяг спожитого газу самостійно. Цей розрахунок може відрізнятися від фактичного споживання, що призведе до виникнення боргу.

3. Розбіжності в показаннях лічильника:

Іноді виникають розбіжності між показаннями, які ви передаєте, та фактичними показаннями лічильника. В такому разі необхідно звірити дані з оператором ГРМ. До вас може бути направлений представник компанії-постачальника газу для зняття контрольних показань лічильника.

Що робити, якщо виник борг за газ

  • Зверніться до постачальника газу: Не ігноруйте платіжки, якщо виникли сумніви щодо нарахувань. Зверніться до постачальника газу, де вам допоможуть розібратися з ситуацією та порадять, як врегулювати борг.

  • Перевірте розрахунок: Скрупульозно перевірте всі нарахування в платіжці. Якщо виявите помилки, негайно повідомте про них постачальника.

  • Укладіть угоду про реструктуризацію боргу: Якщо ви не можете сплатити борг одразу, ви можете укласти з постачальником газу угоду про реструктуризацію. Це дозволить вам поступово погашати борг більш зручними для вас платежами.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що комунальники встановили нові тарифи з 1 травня.

Як повідомляли раніше, українцям кардинально змінять правила оплати комуналки.

Як писав "Знай" раніше, українцям повідомили, як буде відбуватися реструктуризація боргів за комунальні послуги.