Українцям почали відключати за борги не лише централізоване водопостачання, а й каналізацію. Яка сума заборгованості вважається "критичною", розповіли фахівці "Тернопільводоканалу".

З початку 2024 року в Україні дозволили відключати боржникам певні комунальні послуги, зокрема "розв'язали руки" водоканалам. Так, мешканці багатоквартирних будинків, які накопичили борги, можуть залишитися не тільки без світла чи води, а й без каналізації.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Фахівці водоканалу пояснюють, що зараз боротьба ведеться із "хронічними" боржниками. Тобто це домогосподарства, які не платять за послуги систематично і накопичили заборгованість у розмірі 3000 гривень та більше.

Споживачам, які мають такий борг, спершу надсилають попередження. З моменту його отримання дається 30 днів, щоб вийти на зв'язок із комунальним підприємством та виплатити суму. Якщо фінансове становище не дозволяє розрахуватися, то можна укласти договір про реструктуризацію та виплачувати борг частинами.

Популярні новини зараз
ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн Нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача
Показати ще

Відключення боржників. Фото: скрін youtube
Відключення боржників. Фото: скрін youtube

У разі відключення боржника від каналізації доведеться не лише повністю сплатити борг, а й додатково заплатити фахівцям за підключення домогосподарства.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, з 1 червня українці платитимуть за воду за оновленим тарифом: кому радять приготуватися.

Також наш портал інформував, українців обнадіяли: яких комунальних тарифів пообіцяли не чіпати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, подорожчає не тільки електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею.