З можливим підвищенням тарифів на світло для українців можуть з'явитися нові виклики. Про це сигналізує директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко.

З його слів, підвищення тарифів дозволить профінансувати ремонтні роботи на державних електростанціях.

Водночас, Володимир Омельченко попереджає, що, ймовірно, після підвищення тарифів обмеження в енергопостачанні для населення посиляться. Про це говорять багато експертів, зазначаючи, що влітку ситуація сильно погіршиться. І все через спеку, оскільки люди та підприємства почнуть підключати кондиціонери для охолодження приміщень.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"Тому дефіцит у системі збільшиться і може бути особливо великий вже в липні. І терміни відключень можуть серйозно збільшитися", - заявляє він.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Київ ситуація торкнеться більше за інші. Визначення лімітів наразі не враховує наявність критичної інфраструктури, якої у столиці багато. Хоча уряд і працює над тим, щоб графіки відключень електроенергії були справедливішими для всіх областей.

Економія електроенергії. Фото: скрін youtube
Економія електроенергії. Фото: скрін youtube

Щодо перспектив сезону літніх овочів, то Володимир Омельченко підтверджує, що все залежатиме від погодних умов. Однак підвищення тарифів неминуче позначиться і на цінах харчових продуктів.

Нагадаємо, електроенергія по 2,64 грн – це майже задарма: українців приголомшили майбутнім тарифом

Як повідомляв "Знай.ua", готуйте 400 гривень: власників лічильників води чекають додаткові витрати

Знай.ua писав, пільги на комунальні послуги: що потрібно зробити, щоб не залишитися без державної допомоги