У німецькій "області" Саксонія розгортається дуже неприємна ситуація, пов'язана з тимчасовим житлом для біженців. Близько 1700 українців, розміщених у 650 квартирах у районі Рудні гори, отримали від місцевої влади повідомлення про необхідність звільнити це житло до липня поточного року.

Причиною такого рішення стала термінова потреба повернути житлові приміщення до фонду для біженців з інших країн, таких як Сирія, Афганістан та Туреччина, які проходять процедуру надання притулку у регіоні. Про це повідомляє Bild.

Українські біженці в Європі
Українські біженці в Європі

Наразі місця для цієї категорії людей завантажені на 90%, і відсутність додаткового житла може призвести до необхідності розміщення шукачів притулку у наметових чи контейнерних містечках.

Важливо відзначити, що українці, які тимчасово проживали в цих квартирах, не мають офіційного статусу біженців. Вони отримували допомогу як незаможні особи відповідно до німецького законодавства. Тому на них не поширюються ті ж правила, що й на біженців, і вони мають самостійно подбати про нове житло.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода
Показати ще

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Місцева влада пропонує українцям розглянути можливість оренди квартир у житловому кооперативі, побудованому ще за часів НДР. Поки що там вільні 20% квартир, і перші запити вже надійшли. Однак ці приміщення потребують ремонту, на що потрібно близько двох місяців.

Нагадаємо, мобілізація в Україні доб'є економіку Польщі? Чоловіки готуються тікати з країни

Як повідомляв "Знай.uа", у Польщі, Ірландії та Норвегії: українці за кордоном залишаться без грошей

Знай.ua писав, яка не яка, а допомога: які сім'ї додатково отримають по 1100 гривень