Одержувачі субсидій повинні повідомляти про грошові надходження, і у разі перевищення зазначених у законі сум відмовлятися від отримання допомоги з оплати комунальних платежів.

Експерти Пенсійного фонду запитали, чи враховується середньомісячний сукупний дохід при розрахунку житлової субсидії одноразова страхова виплата, яку отримала жінка у зв'язку зі смертю чоловіка на виробництві?

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Відповідь на це питання було опубліковано на сторінці Facebook Пенсійного фонду.

Експерти зазначили, що до середньомісячного сукупного доходу осіб не враховуються суми, що виплачуються в порядку відшкодування збитків, заподіяних здоров'ю працівника під час виконання ним своїх трудових обов'язків, а також допомога, компенсація, що надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, є одноразовою та отримано протягом одного календарного року.

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла При споживанні до 100 кВт/год – тариф нижчий? У YASNO пояснили важливий нюанс
Показати ще

Субсидії. Фото: Youtube
Субсидії. Фото: Youtube

Тобто при розрахунку субсидії одноразова страхова виплата дружині у разі смерті чоловіка, який загинув під час виконання трудових обов'язків, не враховується до середньомісячного сукупного доходу (натомість щомісячні – враховуються).

Інфографіка ПФУ
Інфографіка ПФУ

Нагадаємо про пільги для оплати житла: чи мають право на них пенсіонери, які проживають у селах.

Раніше ми повідомляли, що трьом категоріям пенсіонерів заздалегідь перерахували виплати: хто отримав підвищення.

Також стало відомо про субсидії для людей, яких немає: чи виправдано виплати на окуповані території.