Колекціонери полюють деякі українські монети. Звертати увагу варто на всі номінали – від 2 копійок до 1 гривні. Як виглядають цінні різновиди, показали фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Рідкісні різновиди українських монет можуть бути продані за дуже великі суми, особливо якщо вони перебувають у хорошому стані. Зазвичай цінні копійки мають низку особливостей, якими їх можна ідентифікувати.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Наприклад, 2 копійки 1994 різновиду 2 (10 к.) АА можна дізнатися по широкому канту аверсу. Помилка була допущена при карбуванні монети, коли використовували штемпель від 10 копійок 1994 року. Знайти таку монету великий успіх, адже нумізмати можуть заплатити за неї 4500 гривень і більше.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться Гороскоп на тиждень 1-7 липня для всіх знаків Зодіаку: перевірка для Водоліїв, заборона для Скорпіонів та завершення Дів Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес
Показати ще

Також варто придивлятися до монет номіналом 5 копійок 1992 року. Якщо на монеті середній зуб тризуба вузький і гострий, гурт з дрібним насіканням, а одиниця в даті без хвостика, то це різновид 2БАм. За таку копійку можна отримати близько 2500-3000 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

До 5000 гривень можна одержати за монету номіналом 1 гривня 2001 року. Мова про різновид 1АДг, який має гладкий гурт без написів. Якщо пощастило знайти таку монету, то рекомендується перевірити її параметри – вага 6,8 г, діаметр 26 мм. Копійку часто підробляють, тож краще переконається, що в руках оригінал.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ця монета – безцінна знахідка: за 2 копійки колекціонери можуть дати понад 20 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, рідкісна знахідка серед 25 копійок: обміняєте – отримаєте 17 тисяч грн, але тікати вже зараз.

Крім того, ми писали, знайдете в гаманці – не витрачайте: за цю монету колекціонери заплатять щонайменше 10 000 гривень.