Українцям щомісяця надсилають рахунки за доставку газу. Часу на їх оплату дається до 20 числа. Що, якщо ненароком прострочили платіж, розповіли фахівці Житомирської філії "Газмережі".

Обов'язок кожного споживача перед постачальником комунальних послуг – своєчасно сплачувати рахунки. "Друга" платіжка за газ є такою ж обов'язковою, як і всі інші.

Доставка газу, скріншот: YouTube
Доставка газу, скріншот: YouTube

Газовики нагадують, що платити за доставку потрібно щомісяця до 20 числа. Кожен платіж – це внесок у стабільну роботу газорозподільних мереж.

Якщо споживач з будь-якої причини не вклався у строки, можна зробити оплату на кілька днів пізніше. Однак, сильно відкладати питання не рекомендують, щоб не накопичувалася заборгованість.

Популярні новини зараз
Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь Випробування темрявою та холодом: експерт закликав готуватися "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні
Показати ще

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Сплатити послугу з розподілу газу можна:

  • у касах банків;
  • у будь-якому відділенні "Укрпошти";
  • за допомогою мобільних додатків "Приват24" та "Ощад24/7";
  • через термінали самообслуговування чи інші платіжні системи.

Варто нагадати, що з початку цього року постачальникам комунальних послуг дозволили нараховувати пеню за несвоєчасну оплату рахунків. Так за кожен день прострочення до загальної суми боргу можуть додавати по 0,01% пені.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть звільнити себе від щомісячної оплати за доставку газу: що потрібно зробити.

Також наш портал інформував, відключення від системи газопостачання: комусь зі споживачів приготували болюче покарання.

Крім того, ми писали, стосується власників газових колонок і котлів: "Газмережі" звернулися з важливим попередженням.