Малозабезпеченим українцям, чия соціальна виплата не перевищує чотири тисячі гривень, скасують плату за громадський транспорт. У рік людині надаватиметься 90 безкоштовних поїздок. Про це йдеться у матеріалі "Суспільного".

Кам'янецька та Острицька громади Чернівецької області планують укласти договори на безоплатний проїзд своїх пільговиків у громадському транспорті. Передбачається, що гроші за проїзд відшкодовуватиме громада.

Громадський транспорт, скріншот з відео
Громадський транспорт, скріншот з відео

Так, у Кам'янецькій громаді хочуть надавати 90 безкоштовних поїздок на рік мешканцям, які мають пільги та отримують соцвиплати у розмірі не більше ніж 4000 гривень.

"В кого більше грошей, ті можуть самі себе забезпечувати, я думаю. А відшкодовувати за проїзд будемо і пенсіонерам, і людям з інвалідністю, військовослужбовцям та іншим", - заявив голова громади.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Проїзд у транспорті, скріншот: YouTube
Проїзд у транспорті, скріншот: YouTube

Щоб безкоштовно користуватися транспортом, пільговики повинні будуть подати заяву до місцевого ЦНАПу на отримання спеціальної транспортної картки.

Зазначається, що у Чернівецькій області вже налічується 9 громад, які вже уклали договори щодо компенсації проїзду для пільговиків.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не лише пільговики: хто з українців може не платити за проїзд у громадському транспорті.

Також наш портал інформував, за проїзд та комуналку заплатить держава: якими привілеями можуть скористатися пенсіонери у 2024 році.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, маленька радість для гаманця: хто може отримати від 50 до 100% компенсації за проїзд у маршрутках.