Українці мали до кінця поточного року, тобто до 2025 року, оформити своє право власності на земельні паї, які їм були надані. Це означало, що кожен громадянин, який мав пай, повинен був оформити документи, які підтверджували його право власності на цю землю.

Ця вимога стосувалася всіх, хто мав земельний пай. Проте, згідно з новим законом, який був схвалений народними депутатами у другому читанні, українці отримують додатковий строк на оформлення своїх прав на землю.

Земельні паї, скріншот: YouTube
Земельні паї, скріншот: YouTube

Тепер їм надається додаткові три роки, щоб вони могли вирішити це питання. Тобто, термін до якого необхідно оформити право власності на паї перенесено з 2025 року на 2028 рік.

Це означає, що якщо українець не встигне оформити своє право на пай до 2028 року, він ризикує втратити свої права на цю землю. Держава буде вважати, що він відмовився від свого права на землю.

Популярні новини зараз
Ситуація зі світлом кардинально зміниться: 5 атомних блоків "йдуть" на ремонт ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті
Показати ще

Земельний пай, скріншот: YouTube
Земельний пай, скріншот: YouTube

Закон також передбачає інші важливі положення. Наприклад, тепер буде обов'язковою письмова форма клопотань про надання земельних ділянок у власність чи користування. Крім того, відновлюється обов'язкове підвищення кваліфікації інженерів-землевпорядників, яке було зупинене на час воєнного стану.

Також продовжується пілотний проект із внесення відомостей до Державного земельного кадастру сертифікованими інженерами-землевпорядниками. Землекористувачам дозволяється розміщення об'єктів рекреаційної та інженерної інфраструктури без здійснення капітального будівництва, що є важливим кроком для розвитку і використання земельних ресурсів в країні.

Нагадаємо, вдома будуть серйозні проблеми: які рослини в жодному разі не можна зберігати у кімнаті

Вам буде цікаво дізнатися купуй зараз – плати потім: що треба знати про сервіс агророзстрочки WEAGRO