Споживання води за лічильником вигідніше, адже споживач може платити за фактично спожитий обсяг ресурсу. Проте власники даних приладів обліку мають своєчасно проходити важливу процедуру, за яку доведеться заплатити. Про це пише видання "20 хвилин".

Якщо в будинку встановлено лічильник води, то споживач повинен періодично проводити повірку даного приладу. Послуга є платною, але якщо її проігнорувати, то наслідки можуть обійтися дорожче.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Що буде, якщо не повірити лічильнику?

Лічильник води, у якого минув міжповірочний період, вважається недійсним. Постачальник послуг не братиме до уваги передані показники такого пристрою. У результаті платіжки будуть розраховуватися за іншою формулою і суми можуть серйозно відрізнятися від фактичного споживання.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Скільки доведеться заплатити за повірку?

Фахівці "Тернопільводоканалу" назвали приблизні розцінки на послугу.

Повний комплекс робіт обійдеться у 372 гривні. Майстер зніме лічильник і на час перевірки встановить перехідник, щоб була можливість користуватися водою. Після перевірки спеціаліст встановить прилад обліку та пломбу.

Повний комплекс робіт з обмінним фондом коштуватиме 396 гривень. Майстер замінить старий лічильник на новий.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Якщо споживач бажає віддати лічильник на перевірку іншому підприємству, то спеціаліст водоканалу може провести повний демонтаж та монтаж лічильника. Послуга коштуватиме 237 гривень.

За 111 гривень спеціаліст водоканалу може провести розпломбування та опломбування приладу обліку. У такому разі споживачеві доведеться самостійно зняти лічильник та знайти підприємство, яке проведе повірку.

Раніше портал Знай повідомляв, депутати готуються змінити структуру "Київводоканалу": як це вплине на тарифи та споживачів.

Також наш портал інформував, українцям дозволили платити за воду за пільговим тарифом: кому пощастило.

Крім того, ми писали, з 1 червня українці платитимуть за воду за оновленим тарифом: кому радять приготуватися.