Починаючи з 1 червня, для деяких українців почнуть діяти нові тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення.

Чергове подорожчання торкнеться мешканців міста Острог, що на Рівненщині. Нові тарифи було затверджено на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Вода з крану. Фото: скрін youtube
Вода з крану. Фото: скрін youtube

З початку 2024 року в багатьох населених пунктах прокотилася хвиля підвищення цін на послуги водоканалів. Тарифи на воду не захищені мораторієм, деякі комунальні підприємства активно ініціюють перерахунок вартості послуг.

Так, нові тарифи на воду та каналізацію вводять і для споживачів, які мешкають у місті Острог. Подорожчання очікується з 1 червня 2024 року.

Популярні новини зараз
Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Як зміняться тарифи

Централізоване водопостачання подорожчає для всіх категорій споживачів. Населення платитиме по 31,19 гривні за кубометр замість колишньої ціни 25,37 гривні.

Централізоване водовідведення подорожчає більш відчутно. Населенню доведеться віддавати по 51,73 гривні за кубометр. Тариф збільшиться на понад 11 гривень.

Тарифи на воду. Фото: ostroh-rada.gov.ua
Тарифи на воду. Фото: ostroh-rada.gov.ua

До речі, такі самі розцінки на послуги водоканалу діятимуть для бюджетних організацій та інших споживачів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду.

Також наш портал інформував, тарифи на централізоване водопостачання: чи зміниться ціни на початок літа.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, депутати готуються змінити структуру "Київводоканалу": як це вплине на тарифи та споживачів.